Medenceépítés Kisokos

Leendő medencetulajdonosoknak javasolt végigolvasni ezt a pár sort, ahol a teljesség igénye nélkül néhány alapinfót foglaltunk össze a medence építéshez, medence fenntartáshoz.

Az alapinfókon kívül a leírás mást nem tartalmaz pl.: Élményelemek, Automata tisztítórobotok, Egyéb tisztítási eljárások stb. Ezekkel kapcsolatban a többi honlapunkon, telefonon e – mail ben vagy személyesen érdeklődhet

A medence üzemeltetéséhez elengedhetetlenül szükséges a medence vizét tisztán tartó két tényező

  • Medencevíz tisztán tartása valamilyen szűrőberendezéssel (Medencegépészet).
  • Medencevíz tisztán tartása megfelelő vegyszerek használatával (Medence vegyszerezése).

A medence keringtető-szűrőberendezése és a medence vegyszerezése csak együtt tudják biztosítani a medence vizének szükséges tisztaságát, külön – külön egyik sem ad megfelelő eredményt!

Medencevíz tisztán tartása szűrőberendezéssel (Medencegépészet)

  • Újonnan épült medencéknél célszerű a homokszűrős vízforgató beépítése. Ez egy szivattyúból és egy speciális kvarchomokot /ez a szűrőanyag/ tartalmazó tartályból áll. Ennek külön aknát kell építeni a medence mellett.

A medence falába vízelvezető (Szkimmer) és vízbevezető (Befúvó) elemeket kell szerelni amelyek megfelelő csövezéssel kapcsolódnak az aknába beépített homokszűrőhöz.

Homokszűrőkról (Részletes Leírás – Típusok – Árak)! Klikk IDE!

  • Kisebb medencékhez /de akár nagyobbakhoz is/, vagy már meglévő medencékhez tökéletes /és olcsóbb/ megoldás lehet a medence peremére szerelhető /un. befüggeszthető/ vízforgató. Az általunk 1987 óta gyártott és forgalmazott gépek telepítése, üzemeltetése semmilyen speciális szakismeretet nem igényel. Ezeket egyszerűen a medence peremére kell helyezni / megfelelően rögzíteni/, és már azonnal üzemel is.

Befüggeszthető vízforgatókról (Részletes Leírás – Videó – Árak)! Klikk IDE!

Medencevíz tisztán tartása vegyszerekkel (Medence vegyszerezése)

A medence megfelelő vegyszerezése a másik elengedhetetlen fontosságú tényező. A medence vizének minőségét két fontos számadat jellemzi: a PH érték (a megfelelő érték 7.2 -7.4) és a szabad klór mennyisége (0.6 – 1.0mg/l). Ennek a két értéknek megfelelőnek kell lennie, hogy az algaképződés ne tudjon beindulni és szép, átlátszó, azaz kristálytiszta maradjon a vizünk.

Vegyszerekről (Pontos vegyszerezési segédlet – Árak)! Klikk IDE!

Medencefedések (Nyári – Téli – Eltolható – Biztonsági)

A medence üzemeltetését nagymértékben megkönnyítik és gazdaságossá teszik.

A medence fedésével a fedés fajtájától függően különböző előnyöket érhetünk el.

1. Nyári medencetakaró

A legegyszerűbb és legolcsóbb fedés a nyári /vagy szolár/ medencetakaró, ami egyrészt a víz párolgását csökkenti le 70 -80 % kal /ez akár több 100 liter vizet is jelenthet hetente/. Ezáltal egyrészt kevésbé hűl ki a medence vize, másrészt megfelelő időjárás esetén a napsütés hatására a víz jóval előbb felmelegszik /üvegházhatás/, éjjel pedig kevésbé hül vissza.

Szolár nyári takaróról (Részletes Leírás – Kiegészítők – Képek)! Klikk IDE!

2. Téli medencetakaró

Télen a medencét két dolog miatt érdemes lefedni, egy erre a célra gyártott takaróval:

  • A medenceszerkezet megóvása a tél káros hatásaitól /ehhez persze szükséges a teljes téliesítés szakszerű elvégzése is/! Itt is kiemeljük, hogy a vizet télen a medencében kell hagyni!
  • A medencevíz tisztán tartása. (Ezzel megkíméli magát a medence tavaszi takarításától. Vízcserét megfelelő szűrés és vegyszerezés mellett elegendő 2 – 3 évente elvégezni.)

Téli medence takarókról (Részletes Leírás – Típusok – Képek)! Klikk IDE!

3. Eltolható medencefedések (Polikarbonát)

  • Ezekkel a típusokkal 3 – 4 hónappal is meg lehet hosszabbítani a fürdési szezont.
  • Teljesen megvédi a medence vizét a külső szennyeződésektől (Levél por stb.)
  • Jelentősen növelhető vele a víz hőmérséklete.
  • Biztonságot jelent, mivel kisgyermekek, állatok elől teljesen elzárható vele a medence.

Eltolható medencefedésekről (Típusok – Részletes Leírás – Képek)! Klikk IDE!

4. Biztonsági medencetakaró

Gyermekünk és házi kedvenceink védelmére alakították ki. Az általunk forgalmazottak. 50 Kg terhelhetőségű takarók, melyek a medence peremén túlnyúlva a szennyeződés nagy részét is távol tartják a víztől.

Biztonsági medence takaróról (Részletes Leírás – Képek)! Klikk IDE!

Medenceépítés Kisokos
Új szerver